Fun Fuel Nyheter

Tidligere har vi sett på Riesling, og i prosessen med å introdusere dere for druer benyttet til å lage vin beveger vi oss nå mot en drue som er mye sett i Frankrike og Australia: Semillon!

Den siste uken i september reiste Fun Fuel til Reims og Ambonnay, for å besøke sin leverandør Secondé-Simon. Reisen gikk med til å få enda bedre kjennskap til vinhuset, Ambonnay vingården og de forskjellige cuvéene produsert av Secondé-Simon, i tillegg til å bli bedre kjent med menneskene og prosessene bak produksjonen av disse eksepsjonelle...

Fun Fuel har lenge sett frem til å dele denne gladnyheten. Denne høsten introduserer vi to nye, egne viner, i samarbeid med Lindsay Wine Estate. Fun Fuel Chardonnay og Fun Fuel Shiraz er nå å finne som bestillingsvare fra Vinmonopolet, og vi gleder oss til å dele mer om den spennende prosessen med dere.

En av de viktigste komponentene for hvilke egenskaper en vin får, er hvilke druer den er laget av. Vi ønsker derfor å introdusere dere for de ulike vindruene, og deres egenskaper. Først ut: Riesling!

Det er jo et stort antall forskjellige typer vinglass ute på markedet, i forskjellige former og størrelser, og designet for å få frem den spesifikke druens eller vinens karakteristikker.

Endre Weibye er en av de tre grunnleggerne bak Fun Fuel. Han er oppvokst i Røyken, og utdannet sivilingeniør. Endre startet i 2014 et konsulentselskap, hvor de nå er en gjeng på tre stykker som tilbyr tjenester innen Testledelse av IT-systemer. Som vinimportør får Endre jobbet mer profesjonelt med noe som lenge har vært en viktig hobby for han.

I tillegg til å jobbe som teknologirådgiver, er Stig André Jacobsen en av de tre grunnleggerne av Fun Fuel. Hans interesse for vin begynte for alvor under studiene, da han tok sin mastergrad i organisk kjemi, gjennom foredrag fra blant annet Vinmonopolet.

Som en av de tre grunnleggerne bak Fun Fuel har Jostein Ausland lenge satt pris på et glass god vin. Denne interessen har ledet han til en utdanning som sommelier, og tatt han til flere land verden over på utkikk etter nye vinopplevelser.

Mange tenker kanskje de er begrenset til vinene som finnes i Vinmonopolet sine butikkhyller når de skal gjøre nye innkjøp. Andre vet kanskje ikke hvor de finner nye og spennende alternativer, eller hvor enkelt det faktisk er å bestille akkurat de vinene de selv ønsker, for så å hente bestillingen når det passer dem selv.

Riktig temperatur på vinen som serveres er vesentlig for en optimal opplevelse. Ofte ser man at rødviner blir servert for varmt, og hvitviner for kaldt. En for kald eller for varm vin vil miste sine aromaer og smak, og kan oppfattes som en dårlig eller ødelagt vin.