Fun Fuel Nyheter

En av de viktigste komponentene for hvilke egenskaper en vin får, er hvilke druer den er laget av. Vi ønsker derfor å introdusere dere for de ulike vindruene, og deres egenskaper. Først ut: Riesling!

Det er jo et stort antall forskjellige typer vinglass ute på markedet, i forskjellige former og størrelser, og designet for å få frem den spesifikke druens eller vinens karakteristikker.

Endre Weibye er en av de tre grunnleggerne bak Fun Fuel. Han er oppvokst i Røyken, og utdannet sivilingeniør. Endre startet i 2014 et konsulentselskap, hvor de nå er en gjeng på tre stykker som tilbyr tjenester innen Testledelse av IT-systemer. Som vinimportør får Endre jobbet mer profesjonelt med noe som lenge har vært en viktig hobby for han.

I tillegg til å jobbe som teknologirådgiver, er Stig André Jacobsen en av de tre grunnleggerne av Fun Fuel. Hans interesse for vin begynte for alvor under studiene, da han tok sin mastergrad i organisk kjemi, gjennom foredrag fra blant annet Vinmonopolet.

Som en av de tre grunnleggerne bak Fun Fuel har Jostein Ausland lenge satt pris på et glass god vin. Denne interessen har ledet han til en utdanning som sommelier, og tatt han til flere land verden over på utkikk etter nye vinopplevelser.

Mange tenker kanskje de er begrenset til vinene som finnes i Vinmonopolet sine butikkhyller når de skal gjøre nye innkjøp. Andre vet kanskje ikke hvor de finner nye og spennende alternativer, eller hvor enkelt det faktisk er å bestille akkurat de vinene de selv ønsker, for så å hente bestillingen når det passer dem selv.

Riktig temperatur på vinen som serveres er vesentlig for en optimal opplevelse. Ofte ser man at rødviner blir servert for varmt, og hvitviner for kaldt. En for kald eller for varm vin vil miste sine aromaer og smak, og kan oppfattes som en dårlig eller ødelagt vin.

Det sies at noe av det viktigste bak en lykkelig pensjonisttilværelse er å finne en hobby man kan fylle hverdagene med. For tidligere helikopternavigatør Stein Erik Ansethmoen ble dette en hobby helt utenom det vanlige, og resulterte i kvalitetsvinene Vinosko som nå er tilgjengelige på det norske markedet.

Det er mye som må skje før drømmen om å importere et selektivt utvalg vin kan bli realitet for tre entusiaster av kvalitetsvin. De tre grunnleggerne bak Fun Fuel, Jostein Ausland, Endre Weibye og Stig André Jacobsen, har dedikert mye tid og nøye planlegging til den høyst selektive prosessen som ligger bak vinene som nå importeres av selskapet.