Hils på Endre Weibye fra Fun Fuel!

21.04.2022

Endre Weibye er en av de tre grunnleggerne bak Fun Fuel. Han er oppvokst i Røyken, og utdannet sivilingeniør. Endre startet i 2014 et konsulentselskap, hvor de nå er en gjeng på tre stykker som tilbyr tjenester innen Testledelse av IT-systemer. Som vinimportør får Endre jobbet mer profesjonelt med noe som lenge har vært en viktig hobby for han.


«Jeg er oppvokst med en far som hadde vinkjeller og en interesse for vin, så noe av min egen interesse startet vel der», forteller Endre. «Senere, under studietiden, smakte jeg en del variert vin sammen med studiekamerater, og vi forsøkte oss også på å lage vin. Den ble av laber kvalitet, så det ble et kortvarig prosjekt».


Vinsamlingen får et eget hjem

Videre forteller Endre at han har blitt mer og mer interessert i vin gjennom årene, etter ulike reiser og besøk på vingårder rundt omkring i Europa. Endre har nå samlet på vin de siste 20 årene, og da han i 2012 flyttet til Røa ble nytt hus det perfekte påskudd for å etablere sin egen vinkjeller.

«Jeg har nå samlet et utvalg forskjellige viner, blant annet mange spennende dessertviner. For det jeg har kjøpt for mye av, eller mangler, er også Blomqvist sin auksjon i bruk noen ganger i året», forteller Endre.


Endre har selv samlet på viner de siste 20 årene, og setter pris på å få drive med hobbyen på et mer profesjonelt nivå.
Endre har selv samlet på viner de siste 20 årene, og setter pris på å få drive med hobbyen på et mer profesjonelt nivå.


Etter mange års interesse for vin har Endre tilegnet seg god kunnskap om temaet. Han har likevel ønsket å formalisere denne kunnskapen, og har derfor de siste årene også tatt sertifiseringer hos WSET.

«Jeg fullførte sertifiseringen for WSET3 i fjor, og vurderer oppstart på Diploma, som er WSET Level 4», forteller Endre.


En sammensveiset gjeng

Når det kommer til starten på reisen som vinimportør, forteller Endre at han og Stig André Jacobsen fra Fun Fuel lenge hadde diskutert mulighetene for å starte opp noe sammen. Disse planene skjøt fart etter at Stig og Jostein Ausland fra Fun Fuel var på reise i Australia, og oppdaget en spennende vinprodusent.

«Besøket deres hos Lindsay Wine Estate, som vi i dag samarbeider med, gjorde at vi måtte rigge oss til. Vi fikk en del smaksprøver fra dem, og etter at vi hadde plukket ut de vinene vi ville ha, var vi i gang. Da var grunnlaget lagt, og senere inngikk vi også samarbeid med Vinosko og Secondé-Simon», sier Endre.

Tiden som vinimportør har vært spennende så langt, og Endre forteller at Fun Fuel har gitt han mange gode opplevelser. Han setter særlig pris på de positive tilbakemeldingene på vinene de selger, å få møte kunder og samholdet i gjengen bak Fun Fuel.

«Jeg er så heldig å jobbe med to flotte fyrer, som i tillegg til å være dedikerte med oppgavene knyttet til vinimporten, også er sosialt oppegående og hvor latteren sitter løst - det er alltid en positiv stemning når vi møtes», forteller Endre.


Da han studerte forsøkte Endre og noen av studievennene hans å lage sin egen vin. For øyeblikket satser han likevel kun på import nå om dagen.
Da han studerte forsøkte Endre og noen av studievennene hans å lage sin egen vin. For øyeblikket satser han likevel kun på import nå om dagen.


Flere spennende prosjekter på gang

Endre synes også at selve prosessen med å profesjonalisere en viktig hobby for han har vært spennende, gjennom blant annet å sette seg nærmere inn i produksjonen, logistikken, salgskanaler og hvordan markedet fungerer.

«Det er også interessant å følge med på egne produkter over tid, for å se både endringer over tid for en årgang, men også over flere årganger. Siden deler av sortimentet vårt fraktes med skip lærer man seg også at man noen ganger må være tålmodig», deler Endre.

Når det gjelder fremtiden til Fun Fuel, forteller Endre at han gleder seg til tiden som kommer. Fun Fuel jobber aktivt med hoteller, restauranter og cateringbedrifter som potensielt kan være en god match for vinutvalget deres. De har også flere andre prosjekter på gang, som Endre ser frem til å dele med andre vininteresserte.

«Vi deltar på flere messer i år, og håper på at det gir innpass i flere butikkhyller. Til sommeren får vi også inn to viner på egen label, Fun Fuel Shiraz og Fun Fuel Chardonnay, som det blir artig å følge opp og presentere på det norske markedet. Mer info om disse kommer i mai og juni, så da er det bare å følge med», forteller Endre.