Våre samarbeidspartnere

Lindsay Wine Estate

Vår partner i Australia holder til i Tanunda i Barossa Valley. Lindsay kombinerer samtid og tradisjon på en svært god måte. Dette resulterer i et bredt utvalg av single-drue viner, i alle prisklasser. Den mest eksklusive serien er LWE.

Jostein og Stig besøkte vingården i mars 2020 og omvisningen vi fikk der resulterte i dette samarbeidet. Det var en avslappet atmosfære med smaking av vin fra både fat og flaske i kombinasjon med oster, spekemat og vinyl på platespilleren. 

Mer informasjon om Lindsay Wine Estate.Secondé-Simon

Vår partner i Frankrike holder til i Ambonnay, som er i hjertet av Montagne de Reims.
I motsetning til de fleste Champagne-produsenter, som kjøper druer fra mange druedyrkere, produserer Secondé-Simon druer på egen jord og kategoriseres dermed som Récoltant Manipulant (RM).  

Secondé-Simon har over 6 hektar med Grand Cru vinmarker.
Det produseres både non-vintage og vintage Champagne, og noen av produktlinjene er begrensede da de kommer fra små åkerlapper rundt gården.

Sammen med noen franske venner var Stig på besøk for et par år siden. Da Fun Fuel så dagens lys falt det seg naturlig å etablere kontakt for import av disse kvalitetsvarene til Norge.

Mer informasjon om Secondé-Simon.Vinosko

Vår partner i Italia er etablert av Stein Erik Ansethmoen som tidligere jobbet som helikopternavigatør på Skvadron 330, en avdeling i Luftforsvaret. 
Underveis utdannet han seg til å bli sommelier samtidig som Jostein, og etablerte seg senere i Italia da han gikk av med pensjon etter 6825 flytimer. Han har jobbet aktivt for å bli vinprodusent, og lanserer nå sin første vin "Vinosko" i samarbeid med ønolog og agronom Gian Luca Petti. Alt av arbeid med druedyrkingen og innhøsting gjøres for hånd.

Vinosko forpakter totalt ca 9 hektar, hvorav druer for rødvinsproduksjon er ca 6 hektar. Området ligger i Orvieto, Umbria.Weingut C. H. Berres

Vår ene partner i Tyskland er etablert som en familiedrevet vingård i Ürzig, Mosel. Den styres av Markus Berres som også er ønolog, og kona Sabine Berres.

De har flere vinmarker i Mosel og produserer et stort utvalg av vin basert på Riesling, hvorav Fun Fuel importerer 6 forskjellige viner.

Vindruene i de bratte helningene har blitt dyrket for hånd i århundrer og slik er det fortsatt. Det er et møysommelig, manuelt arbeid i markene; beskjæring om vinteren, binding av vinstokkene om våren, jord- og bladarbeid og sist innhøstingen.

Under modning følges druene tett opp, for å vurdere balansen mellom alkohol, restsødme, frukt og ekstrakt.

Mer informasjon om Weingut C H Berres.


Weingut Axel Pauly

Vår andre partner i Tyskland er etablert som en familiedrevet vingård i Lieser, Mosel. De produserer et bredt spekter av viner, hvor Fun Fuel har fokusert på de røde og rosé for import til Norge. En rød på 100% Spätburgunder, en annen på 100% Frühburgunder, og en tredje sammensatt av de 2 førstnevnte druene i tillegg til Dornfelder – og en rosé på de tilsvarende tre druene.

Mer informasjon Weingut Axel Pauly.


The Hope Distillery – Gindome

Hope Distillery ble startet for noen år siden, da Steen Lerche-Jensen flyttet til Estland, etter at han hadde tatt sin Master distiller-utdanning i London. En drøm og en dyp interesse resulterte i produksjonsselskapet Gindome, med mål om å produsere den høyeste premium ginen som er mulig. Priser vunnet de siste årene indikerer at produktene er på et nivå som kundene setter stor pris på – men The Hope Distillery leter fortsatt etter små steg som kan føre til innovasjon og enda høyere kvalitet. The Hope Distillery ble tatt opp som medlem av Gin Guild i London i 2023. Gindome vil være en historiefortellende gin og inspirasjonen er hentet fra ulike kjente legender. 

Slagordet deres er "Spirit of Legends".

Mer info om The Hope Distillery.