Om oss

Fun Fuel ble startet i juli 2020 av 3 kamerater med en felles interesse for vin. Formålet med import av vin er er å bringe spennende viner til det norske markedet. Filosofien er kvalitet fremfor kvantitet.

Selskapet eies og drives av Jostein Ausland, Endre Weibye og Stig André Jacobsen.


Jostein Ausland

Jostein jobber til daglig som konsulent i bakeribransjen og er utdannet bakermester med hjerte for håndverk.
Vineventyret hans begynte på en tur til Bergamo der han fikk servert en Barolo etter et F1-løp på Monza.

Etter noen år med økende vininteresse tok han sommelier-utdanning i 2016 for å øke sin faglige kompetanse på en strukturert måte, og har etter det jobbet som tilkalling på lokalt vinmonopol.
Under utdanningen fikk han opp øynene for den nye verden, og hvor mye de klassiske druene kan endre karakter ved å plantes i ulikt klima og jordsmonn. Selv om Jostein gjerne prøver nye ting havner han ofte tilbake på nebbiolo eller en syrah fra Nord-Rhone, og han takker høflig nei til alt som er produsert på gamay.

På fritiden studerer han psykologi, står Telemark, og brygger øl i Ballonghallen på Rjukan i Telemark der han bor.


Endre Weibye

Endre driver sitt eget konsulentselskap, som spesialiserer seg på test av IT-systemer.

Etter å ha reist rundt i Europa i starten av 20-årene oppstod vininteressen og Endre har samlet vin siden da.
Han er mest opptatt av klassiske druer, men gjerne fra forskjellige land, også utover Europa. Det trekkes ofte mot kraftige og tanninrike viner.
Også Endre har formalisert vinkunnskapen sin. WSET2 ble gjennomført våren 2020 for å lære mer om terroir, druetyper og produksjonsmetoder, og videre ble WSET3 gjennomført 2021.

Endre bor i Oslo med samboer og 3 barn.

Stig André Jacobsen

Til daglig jobber Stig som teknologirådgiver. 

Med en bakgrunn fra organisk kjemi, startet vininteressen også her i 20-årene. Det har så langt ikke resultert i noen vinsamling, tiden vil vise.  Det har derimot resultert i mange gode opplevelser i kombinasjon med riktig mat og folk. Selv om nysgjerrigheten absolutt er tilstede, blir det ofte favoritter som en fruktig og lett perlende champagne, halvtørr riesling eller en nebbiolo, syrah eller en fruktig cabernet sauvignon. 

Når det gjelder formalkompetanse på vin, er WSET2 gjennomført og WSET3 påbegynt.

Stig bor i Oslo, har en flott kjæreste og en voksen datter.