Serveringstemperaturer for vin

07.03.2022

Riktig temperatur på vinen som serveres er vesentlig for en optimal opplevelse. Ofte ser man at rødviner blir servert for varmt, og hvitviner for kaldt. En for kald eller for varm vin vil miste sine aromaer og smak, og kan oppfattes som en dårlig eller ødelagt vin.


Riktig temperatur på vinen er viktig, for å få best mulig ut av smak og aromaer.
Riktig temperatur på vinen er viktig, for å få best mulig ut av smak og aromaer.

Generelt kan en si at det er bedre å servere en vin noe for kaldt, da temperaturen vil stige når vinen settes på bordet, eller serveres i glasset.

En enkel regel for serveringstemperatur kan være at enkle og unge viner skal serveres noe avkjølt, mens man ønsker noe høyere temperaturer for mer komplekse og eldre viner.

I tabellen under finner du våre anbefalte serveringstemperaturer - hvor også Fun Fuel sine viner er listet:

Inspirert av WSET sine anbefalinger.
Inspirert av WSET sine anbefalinger.